Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Lőrincz L. László: A Nagy Madár

Könyvismertető

A regény főszereplője, Leslie L. Lawrence ezúttal Mandzsúria hófödte vidékére, az evenekek (a tunguzokkal rokon nép) falujába látogat, hogy sámánhitüket tanulmányozza. Csaju mama, a falu sámánja azonban csak akkor hajlandó tudását átadni, ha látogatója maga is sámánná válik. Mr. Lawrence készségesen vállalkozik az akadályok legyőzésére, hogy sámán lehessen. Az avatási szertartás utolsó, legkeményebb próbatételeként felkucorodik a falutól távol eső sámánlétra tetejére, és a mínusz harmincfokos éjszakában várja, hogy A Nagy Madár - a sámánok lélekmadara - meglátogassa és hozzáérintse csőrét. Az a különös madár, amely végül is megérkezik, hatalmas horgas vascsőrével sűrűn szedi áldozatait a vidékre látogató idegenek - különösen a falu közelében állomásozó őslénykutató expedíció és a műholdfigyelő állomás tagjainak - köréből. A távol-keleti nyelvek és kultúrák professzora - aki nyomozásairól is híres - ezek után magához veszi lőfegyverét és kedvenc pipáját, elindul, hogy megfejtse a halálosztó Nagy Madár rejtélyes titkát.
Írta: Könyvtári Intézet

Lőrincz L. László további művei