Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Popper Péter: Színes pokol

Könyvismertető

A szikrázó szellemességű, gondolatgazdag esszé tárgyát a lélektan, pontosabban a személyiség-lélektan területéről veszi. Szerzője, vizsgálódásai színhelyéül a színházat választja mint sajátos személyiség-lélektani műhelyt. ; Bevezető fejezetében - A pokol első köre: a komédiás és a varázsló - a címben jelzett két színésztípus személyiségjegyeit körvonalazza, majd e jegyekből bontja ki a két típus munkamódszerének, felkészülésének sajátos vonásait, a rendezővel való kapcsolatuk eltérő jellegét. A pokol mélyebb bugyrai: az üres edény a színész eredendő, oldhatatlan magányának lényegi jegyeit tárja föl, a személyiségstruktúra érettségi mutatói, s egyéb jellemzői (az önértékelési források szerepe, az aktuális helyzet jelentősége az életvitelben stb.) bemutatásával párhuzamosan. A harmadik és a zárófejezetben a vizsgált személyiségtípus lényegi vonásai kitágulnak; nem csupán a művész, a színész, hanem az ún. laza személyiségstruktúrájú ember életvezetése, napi konfliktusai, győzelmei és kudarcai leírásával bővül a kép. Popper módját ejti annak is, hogy - helyenként megszakítva a fő gondolatmenetet - kifejtse elgondolkoztató véleményét az európai színjátszásról, a kritika felelősségéről, s nem utolsósorban szakterülete, a pszichológia vizsgálati módszereinek eredményességéről. - Bár könyvét elsősorban színészeknek szánta, bővebb, olvasóközönségre számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Popper Péter további művei