Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mérő László: Mindenki másképp egyforma. A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája

Könyvismertető

Mérő László a modern játékelméletet és annak tudományos, valamint a mindennapokban való felhasználását mutatja be - ismeretterjesztő jelleggel és szándékkal - nem szakemberek számára is érthető módon. A könyv három fő részből áll. Az elsőben a játékelmélet alapfogalmait, alapkategóriáit és alapösszefüggéseit tárgyalja a szerző. Szól a matematikai játékelmélet kialakulásáról, Neumann János nagyszabású és máig termékenynek bizonyuló játékelméletéről, majd bemutatja ennek továbbfejlesztett változatait. E részben - bár bizonyos matematikai összefüggések bemutatására is sor kerül - elsősorban a játékelmélet strukturális sajátosságairól esik szó, megfelelően magas absztrakciós szinten. A következő rész öt tudományterületen példázza a játékelméleti elgondolások és modellek használhatóságát. A matematikai, a pszichológiai, biológiai, gazdaságelméleti és kvantumfizikai játékelméleti modellek elsősorban azt mutatják, hogy a hagyományos megközelítésmódokhoz képest milyen új eredmények elérése vált lehetségessé, hogy klasszikus tudományos kérdések milyen megoldást kaptak a játékelméleti keretbe való helyezéstől. A harmadik, talán legfontosabb, de mindenesetre legérdekesebb rész arról szól, hogy a mindennapi életben miképp hasznosíthatók a korábban bemutatott eljárások és modellek. A szerző azt vizsgálja és mutatja be, miképp lehet racionálisan megközelíteni és megoldani a köznapok konfliktusait, határhelyzeteit és újonnan felvetődő problémáit. Végül különbséget tesz logikus és racionális megközelítésmódok között, és egy újfajta, játékelméleti racionalitásmodellt vázol fel. Gazdag irodalomjegyzéke, név- és tárgymutatója a tájékoztatásban is használhatóvá teszi - a széles körben érdeklődésre érdemes munkát.
Írta: Könyvtári Intézet

Mérő László további művei