Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: A szív törvényei

Könyvismertető

A kisebb részben a magyar, nagyobbára a világirodalom szerelmi tárgyú, a férfi-nő kapcsolat titkait frappánsan fölfedő aforizmáinak, maximáinak, szólásainak gazdag gyűjteménye a kötet, amelyet Sarah McWalley álnéven Vágó Zsuzsanna állított össze. A közel ezer idézet a férfi és nő kölcsönös boldogságkeresésének ezerféle módjáról vall, vagyis arra - az emberiséggel egyidős - kérdésre keres választ: mi a szerelem? A válaszadók például az olyan szellemes franciák, mint Chamfort, La Bruycre - végletes és paradox, ellentmondásos és megmagyarázhatatlan valaminek tartják az érzelmi lobogást; ilyenformán végső válasszal ez az összeállítás sem szolgálhat, "csupán" ezerféle közelítéssel. A tizenegy tematikus fejezetbe sorolt idézetek szerzőinek legtöbbje a világirodalom óriása (pl. Goethe, Dosztojevszkij, Csehov, Maeterlinck, Dante, Prévost, Stendhal, Zola stb.), akad köztük nagy magyar író és költő is (Jókai, Petőfi, Vörösmarty), azután államférfi (Napóleon), sőt filozófus (Pascal, Kierkegaard). Inkább otthoni böngészésre, elmélkedésre vagy ajándékozásra, tehát - magánhasználatra való kiadvány.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei