Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette gaitera Budapest március 24. 08:49

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Sylvia Plath: Az üvegbúra

Könyvismertető

A fiatalon elhunyt amerikai költőnő egyetlen regényének témája a közösségi életre képtelen személyiség szorongásos magábafordulása. Az önéletrajzi jellegű mű egy lány idegösszeomlásának története. Esther Greenwood 19 éves, írónak készül. A "Hölgyvilág" (vidéki divatlap) díjának nyerteseként egy hónapot újságírói szerződéssel New Yorkban tölt. Az érzékeny, szexuális-valláserkölcsi problémákkal küzdő lány megszokott kisvárosi környezetén kívül nem találja helyét a gátlástalan életstílusú társaságban. A keresett egyedüllét óráiban számtalanszor végigéli felemás kapcsolatát udvarlójával, Buddy Willarddal. Előjönnek gyermekkora szorongásai is. Visszamegy szülővárosába, ahol - nagy csalódására - nem veszik föl az irodalmi főiskolára. Összeroppan, öngyilkosságot kísérel meg. Hónapokig klinikákon kezelik. Szexuálpatológiai baját szüzessége szándékolt elvesztésével próbálja megoldani. Kalandja alkalmi ismerősével balul üt ki, számára a férfiak ezután még fokozottabban az önzés, képmutatás, ridegség képviselőivé válnak. Egyedül Nolan doktornő - a megértés és az önzetlen segíteni akarás megtestesítője - hisz a felgyógyulásában. A betegséggel küzdő, majd belenyugvó lány lelkiállapotának tárgyilagos leírása a rémlátások, szorongások, víziók magas fokú művészi megjelenítésével váltakozik. - A modern lélektani próza iránt fogékony olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Sylvia Plath további művei