Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Nanovfszky György: Kereszténység - katolicizmus - ortodoxia

Könyvismertető

A kötetet abban a reményben állította össze szerkesztője, Nanovfszky György, hogy a millecentenárium, illetve az első hazai bencés rendi apátság 1000 éves alapítási jubileuma alkalmából találkozik - csaknem ezer év óta először - Pannonhalmán a római pápa és Moszkva és minden oroszok pátriárkája. A találkozó nem jött létre, a könyv azonban mit sem veszített ettől értékében. A mű nem eredeti tudományos összefoglalás, hanem gyakorlatias, információdús eligazító az 1054-ben (először) részekre szakadt kereszténység két nagy irányzatáról: a katolicizmusról és az ortodox egyházról. A kötet először a kereszténységet eredeti egységében mutatja be, majd szól az 1054-es skizma (egyházszakadás) előzményeiről, okairól és végbemeneteléről, végül részletesen bemutatja az ortodox és a katolikus egyház legfontosabb jellemzőit, történelmi alakulását, tisztségviselőit, szertartásait stb. A részletező tartalomjegyzék alapján a kötet adattárnak is felfogható és használható (megtalálhatók benne a pátriárkák és pápák uralkodási időtabellái, a szerzetesrendek felsorolásai és bemutatásai, a papi és szerzetesi rangok, öltözékek és ruhakellékek ismertetései, az egyházszervezeti egységek felsorolásai, a szertartások és istentiszteletek rendjei, az ünnepek és ünnepnapok bemutatásai stb.). De folyamatos olvasmányként, történelmi összefoglalóként is kézbe vehető a mű, hiszen az adattárakat jól tájékoztató, folyamatosan olvasható szövegek kötik össze. A művet számos rajzos illusztráció és színes fotó teszi még szemléletesebbé. - Széles körben érdemes ajánlani, jól felhasználható tájékoztatási műszerként is.
Írta: Könyvtári Intézet

Nanovfszky György további művei