Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Világ ura

Könyvismertető

Verne technikai tárgyú, erős fantáziával megalkotott, ugyanakkor epikus sodrású regényei közé tartozik a A világ ura. Előzménye, a Hódító Robur (l.: 9805272) világos írói állásfoglalás volt, hogy nem a léghajóké, hanem a levegőnél nehezebb repülő szerkezeteké a jövő. A folytatásban azonban a meglódult alkotói képzelet valóban csodás gépezetet teremt; Robur "négyéltű" - szárazföldön, levegőben, vízen és víz alatt járó - járműve, a "Rémület" csakugyan rémületben tartja az Amerikai Egyesült Államok lakóit. Ráadásul zseniális konstruktőre már nem pusztán egy technikai fejlődési irány vagy találmány megszállottja, hanem őrült gonoszsággal világuralomra tör. Az eseményeket John Strock rendőrfelügyelő beszéli el, aki szeretné megfékezni a "Rémület" legénységének ámokfutását. Sok-sok érdekes és veszedelmes kaland után villámcsapás semmisíti meg a négyéltűt, amely háborodott elméjű gazdájával együtt elmerül a tengerben; a rendőrtiszt pedig csodával határos módon menekül meg. A technikai elgondolásokban bővelkedő, izgalmas kalandokkal zsúfolt regény előzménye nélkül is érthető, élvezhető minden ifjabb és idősebb Verne-kedvelő számára.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei