Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: Állam - egyház - iskola

Könyvismertető

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottságának neveléstörténeti albizottsága és a Magyar Pedagógiai Társaság neveléstörténeti szakosztálya közös neveléstörténeti felolvasóülést tartott 1993 decemberében az "állam-egyház-iskola" témakörében, ennek anyagát adja közre a kötet. ; Az előadások egy része áttekinti az elmúlt mintegy másfélszáz év állami és egyházi oktatáspolitikai törekvéseinek elvi-elméleti alapjait; bemutatja a katolikus iskolák 1948 utáni államosításának következményeit; az egyházi oktatás lehetőségeit az átalakuló szocialista közoktatási rendszerben, valamint a reformkorban megjelenő egyik legjelentősebb óvodapedagógiai szakirodalom (Wargha István: Terv a kisdedóvó intézetek terjesztése iránt a két magyar hazában) jelentőségét elemzi. A tanulmányok másik része az 1993. évi neveléstörténeti évfordulók közül válogatva három kiemelkedő pedagógus, Zichy János, Kármán Mór és Oldal Anna munkásságára emlékezik. Minden tanulmányt a felhasznált irodalom és a levéltári források jegyzéke zár, lehetővé téve - a pedagógusok és kutatók számára - a témákban való alaposabb, elmélyültebb tájékozódást.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei