Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: Az óceán titka

Könyvismertető

Jack London a legegyenetlenebb, legkevésbé megbízható színvonalú írók közül való. Remekművei mellett számos giccses, bestseller jellegű vagy éppen ponyvaszerű művet írt. Ez utóbbiból nyújt csokorravalót Az óceán titka című kis novellaválogatás. Kivétel nélkül irodalmi érték nélküli matróz-, kalóz- és hajóstörténeteket tartalmaz, sok-sok borzalommal (gyilkosságok, emberevés, kínzások, matrózlázadások, rejtélyes szigetek, misszionárius-kalandok stb.), sematikus megoldásokkal, a legalsó szintű irodalomból ismerős patronokkal. Ráadásul az elbeszélések (A Mapuhi háza; A bálnafog; Mauki; A Salamon-szigetek borzalmai; A McCoy ivadéka) nemcsak minden humort nélkülöznek, de szerzőjük matróz-tapasztalataira sem utal bennük semmi, mindenben követik a századvég-századelő ponyva szintű hajóstörténeteit.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei