Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Fény gyúl ki az égen

Könyvismertető

Kanizsa József költői attitűdje roppant szerény: kötetének legtöbb verse nagy mesterekről és nagy mesterekhez szól (Krúdy, Pilinszky, Kormos István, Fodor András, Illyés Gyula, Radnóti, Berzsenyi stb.), őket ünnepli, hozzájuk fohászkodik, mintegy nekik "énekel". De ha történelmi, hazafias, sorskérdésekkel foglalkozó költeményt ír, akkor is "közvetítőt" választ, Kossuthtól Tőkés Lászlóig, Picassótól Bartókig valakit, akihez kapcsolódhat, akiről szólván kimondhatja a maga igazát. Ez a szemérmes, háttérbe húzódó költői én azonban igazi, önálló arculatú poézist kínál az olvasónak. A kis kötet versei valóban az igazi költői szó hatalmát, erejét példázzák, olyan költészetét, amely mentes minden divattól, korszerűnek vélt irányzattól, poétikától, ám annál bensőségesebb, meghittebb szavakat talál az örök-új költői témákra: a szerelemre, a tájhoz-hazához kötődésre, az elmúlásra (Hívnak; Csillagok könnye; Fény gyúl ki az égen; Őszi szerelem; Őszi éjszaka stb.). - Minden költészetkedvelő olvasónak érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei