Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vladimir Nabokov: Baljós kanyar

Könyvismertető

A diktatúra, a rendőrállam végsőkig vitt abszurditása Orwell óta témája az egyetemes irodalomnak. A száműzetésben élt orosz író ebben a regényében egy álom képében idézi fel mindazt a borzalmat, amit csak egy antiutópia leírhat. A két főhős egy iskolába járt: Paduk, a Varangy, ahogy társai elnevezték viselkedése alapján, és Adam Krug, a filozófus. Paduk, a diktátor legfőbb ellenfelét látja Krugban, akit semmilyen fondorlattal nem tud hatalmába keríteni, mígnem rájön a legkegyetlenebb megoldásra: elraboltatja Krug fiát. A viszonylag egyszerű cselekmény azonban alkalmat ad mindannak a borzalomnak a leírására, amit a zsarnokság e legkegyetlenebb válfaja megvalósíthat. A közösség nevében elkövetett gonoszságok: a szabad gondolat, az érzelmek, az emberi kapcsolatok eltiprása - azok számára akik megélték - nem okoznak meglepetést, bár így olvasva sem lehet nyomasztó hatása alól elmenekülni. - Az olvasmányos mű cselekménymotívumai ismertsége mellett is - ajánlható minden felnőtt olvasónak.
Írta: Könyvtári Intézet

Vladimir Nabokov további művei