Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Cziegler Mária Nagykovácsi 2016. március 17. 07:56

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Milan Kundera: Lassúság

Könyvismertető

A Franciaországban élő cseh író regényeiben az "élet nagy témáit", ezúttal a lassúság, a rohanás és az exhibicionizmus problémakörét vizsgálja. Akárcsak korábbi regényei némelyikében, ebben is megjelenik az író mint a mű egyik szereplője, aki feleségével az egyik Párizs környéki kastélyban tölti a hétvégét. E szállodává átalakított kastély tulajdonképpen a több szálon futó regény cselekményének helyszíne. Falai között csaknem háromszáz évvel ezelőtt különös szerelmi románc játszódott le, míg ma egy nagyszabású nemzetközi konferenciának ad otthont. A regény főhősei a 18. századi ráérős szerelmi kaland lovagja, a konferencia egyik sietős újságírója, valamint egyik hívatlan vendége, aki botrányt kelteni, exhibicionizumusát kiélni érkezik a tanácskozás színhelyére. Valójában mindhárman az élvezeteket hajszolják a maguk módján. Az újságíró kalandja azonban kudarcba fullad, az exhibicionista akciója pedig végül önmaga ellen fordul. Eleinte úgy tűnik, hogy a kastély grófnőjének szeretőjeként fellépő lovag is a nevetségesség és az öncsalás áldozata lesz, ám a regény végén az író a távozó lovag lépteinek lassúságában a boldogság jelét véli felfedezni. A mű Kundera leplezetlen kritikája a mélyebb emberi viszonyokat lehetetlenné tevő, veszélyesen felgyorsult élettempó ellen. - A szellemes, ironikus könyv a modern, intellektuális próza kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Milan Kundera további művei