Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Bret Easton Ellis: Az informátorok

Könyvismertető

Az Ünnepi Könyvhét kiadványa ; A szerző előző, nagy sikerű műve, az Amerikai psycho (l.: 9422161) a tudat mélyében felgyűlt szörnyűségeket vetíti ki oly módon, hogy közben a mai Amerika, a mai amerikai életforma metafizikus megmérettetését és egyúttal a teljesen kiüresedett emberi lét ontológiai vizsgálatát adja. Most megjelent kötetében - tizenhárom elbeszélést tartalmaz - folytatja az újvilág elembertelenítő életmódjának kritikáját, s a lelki, érzelmi sivárságában magára maradt ember reményvesztett vergődésének szinte fényképszerű rögzítését. Noha e kötetének elbeszéléseiben kisebb intenzitással tárulnak fel a lélek sötét, démoni erői, szadista-orgiasztikus rétegei, az a lehangoló jellemkép, amelyet a mai amerikai embert elfásult, elidegenedett létéről készített, éppolyan nyomasztó és megrázó mint az Amerikai psychóban megjelenített lélek torzképei. A Los Angelesben és környékén játszódó történetek többnyire jómódú szereplői egyazon betegségben szenvednek: kommunikációképtelenségben. Az elbeszélések hősei - miközben sorsdöntő, kivételes vagy éppen életmenő lehetőséget tartogató helyzetekben adott számukra a beszéd, mint a verbális cselekvés közvetett lehetősége - némák maradnak. E néma tettlegesség által válnak sokszor életsorsok elrontóivá, ballépések és személyes tragédiák okozóivá. A csömör és a tehetetlenség kettős szorításában vergődve végül a gyógyszerek, a kábítószer, az alkohol, a televízió valamint a kéj és perverzió világába menekülnek. - A modern irodalom iránt érdeklődő felnőtt olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Bret Easton Ellis további művei