Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Pipacs, a fenegyerek ; Az elsikkasztott pénztáros

Könyvismertető

Pipacs, a fenegyerek nem fűzfapoéta, nem rontja el a rím kedvéért a verset. Sőt az sem állítható róla, hogy teljes biztonsággal meg tudja különböztetni a türelmes hullákat a türelmetlen és szemtelenül mászkáló élőktől. Ez persze nem akadálya annak, hogy mintegy negyedóra leforgása alatt világhírű oroszlánvadász és író váljon belőle. Természetesen expedíciója megtalálja a régóta eltűnt, híres tudóst az őserdőben, bár azt még Pipacs is furcsállja kissé, hogy a tudós férfiú kizárólag az epsomi lóversenyeredmények iránt érdeklődik. Az elsikkasztott pénztárosból feketén-fehéren kiderül, hogy a becsületességnél nagyobb veszély nem is leselkedhet egy szegény gyanútlan hivatalnokra, különösen, ha ezt még esernyője notórius hurcolásával is súlyosbítja. Az egyetlen megoldás ilyenkor, ha az embernek van egy kissé ütődött wickfieldi nagynénje.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei