Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Mariann Budapest 2018. szeptember 7. 13:53

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Walter Lord: A Titanic pusztulása

Könyvismertető

A világ legnagyobb, legszebb, legjobb hajójaként reklámozott Titanic 1912. április 10-én futott ki Southampton kikötőjéből New York felé. Első és utolsó útja volt ez. A 2207 főnyi utas és legénység az akkori társadalom tényleges összetételét tükrözte, voltak közöttük nemzetközi gazdagok, a "jet set" tagjai, voltak középpolgárok, kispolgárok és képviselve volt a "nép" szinte valamennyi rétege a matrózoktól, fűtőktől, pincérektől kezdve egészen a kivándorló finn favágókig. Április 14-én 11.40-kor a hajó összeütközött egy úszó jégheggyel, s másnap 2 óra 20 perckor az "elsüllyeszthetetlen" hajót elnyelte az óceán, és magával vitt a hullámsírba 1503 embert. A hajó mentőcsónakjaiban mindössze 1178 személy számára volt férőhely, de jóval kevesebben menekültek meg, hiszen a pánikban a félig üres csónakokat is vízre bocsátották. ; Walter Lord világsikert aratott művében vallomások, tudósítások, levelek, újságcikkek és memoárok gondos összegyűjtésével és feldolgozásával hű képet ad a katasztrófa lefolyásáról. Sorsokat, jellemeket villant fel, s a nevek, címek, foglalkozások mögött ismerős arcok küzdenek életükért. Ugyanakkor meggyőző erővel bizonyítja, hogy a Titanic pusztulása több volt, mint egy hajó elsüllyedése: egyszerre jelentette a 19. századi önbizalom végét s az illúzióvesztés küszöbönálló sorozatát megelőző figyelmeztetést. A dokumentumkönyv - közönségsikerre számíthat, annál is inkább, mert a hazai mozikba is elérkezett a nemzetközi kasszasikert hozó Titanic-film.
Írta: Könyvtári Intézet

Walter Lord további művei