Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Desmond Morris: Babafigyelőben

Könyvismertető

Desmond Morris angol zoológus rendkívül eredeti felfogásban készült élettani munkája a csecsemőkkel kapcsolatos eddigi ismereteinket foglalja össze - a csecsemő szemszögéből. A kötet az emberi élet első tizenkét hónapjával kapcsolatos hiedelmeket zavarbaejtő következtetések sorozatával cáfolja meg. Megfigyeléseire alapozva bizonyítja, hogy a mindenható orvostudomány beavatkozása nemcsak a szülés természetes folyamatát idegenítette el az embertől, de az orvosi rutin következtében a gyermek első hónapjait is természetellenesen regulázta: normálisnak tartjuk az újszülött kétségbeesett sírását, azonnali fürdetését és a köldökzsinór gyors átvágását csakúgy, mint a szigorúan szabályozott etetést. Morris az állatvilág és a primitív népek életvitele, szokásai alapján értékeli újra a csecsemőkkel kapcsolatos tevékenységeket, megmagyarázza a - sokszor tudattalanul - rögzült babonák irányította hibás cselekedeteink várható következményeit. Az emberi élet e korai szakaszának szinte minden "problémájával" foglalkozik, az éjszakai sírástól kezdve a baba természetes alvásigényén át értelmi fejlődésének szakaszaiig. Olyan homályba vesző szokásokat is értelmez, mint pl. a fiúk és lányok csecsemőkori öltöztetésének eltérése, a gólyamese keletkezése, a születésnapi torta szimbóluma, a pólya használatának kialakulása stb. ; A Babafigyelőben szokatlan ismeretterjesztő írás: megállapításaival, érthető magyarázataival, csecsemőnézőpontú szemléletével az újszülött regulázott nevelése helyett az új élet okozta öröm természetes érzését hozza vissza. - Széles körben beszerezhető, a kismamák körében népszerű kiadvány.
Írta: Könyvtári Intézet

Desmond Morris további művei