Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: Magyarország szennybemenetele

Könyvismertető

Moldova új riportkönyve a környezetvédelem hazai állapotáról tudósít. Rakonczay Zoltán - a magyar természetvédelem jelentős alakja - útitársául szegődve járja be a hazai tájakat, és szembesül erdőink állapotával, vizeink szennyezettségével, a savanyodó talajjal, s mindazzal, ami egykori és mai törvényeink kijátszásának a következménye. Nemzeti parkjaink pusztulása, elszemetesedése a gondatlan emberi magatartás következménye, a természet kirablása a rövid távú "gondolkodás" eredménye. A hortobágyi táj éppúgy elveszíti páratlan szépségét, akárcsak a Kiskunsági Nemzeti Park, s hogy nem csupán a pénz, hanem a szakértelem is hiányzik a természet védelméhez, azt a Fertő-Hanság környékének "új módi" rendbehozatala is bizonyítja. Ez utóbbi Nemzeti Parkban holland szakértők dolgoztak az elmúlt években, s a nemzetközi program keretében saját gépeiket adták el nekünk, amelyek viszont nem illeszkednek a tájba, inkább ártanak, mint használnak. ; Több fejezet szól a hajdani szovjet laktanyák környezetéről, arról a mérhetetlen talajszennyezésről, ami ezekben a körzetekben végbement, - és anyagiak hiányában ma is tovább pusztulnak ezek a részek. Záhony környéke máig az egyik legveszélyesebb "tűzfészek": e határon lépnek be az országba a mérgező anyagok, nincs kialakítva a megfelelő védelmi rendszer, mindösszesen 4-5 vegyvédelmi ruha áll a mentők rendelkezésére, s még a vízminőség ellenőrzése sem megoldott. Ugyanakkor itt lát először Moldova komolynak tekinthető környezetvédelmi intézkedést: hozzáfogtak a talaj tisztításához. Ipari üzemeink ontják a mérget a földbe, a levegőbe, pusztul a madárvilág, az elnyomorodott ózdi munkanélküliek irtják az erdőt, mert valamiből meleget kell télen a hét gyereknek varázsolni. ; Szomorú és riasztó az a kép, amit elénk tár a könyv, ugyanakkor sokat tehet az egyes ember is a természet védelme érdekében. - Minden felnőtt olvasónak érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Moldova György további művei