Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Molnár Tamás: Filozófusok istene

Könyvismertető

A külföldön élő neves magyar filozófus, akinek több könyve is megjelent hazai fordításban, ebben a művében - igen alapos, mélyenszántó elemzések sorozatában - az újkori bölcseletnek a vallással kapcsolatos álláspontját veszi vizsgálat alá. Legfontosabb alapgondolata: a filozófusok oly mértékben "távolították el", tették Isten létét eszményi problémává (amit a teológia evidenciaként kezel), hogy így a transzcendens gondolkodásban űr, krízis keletkezett. ; Molnár Tamás voltaképpen visszakeresi a probléma gyökereit egészen az antik bölcselet főműveiig, ám a transzcendentalizált és a személyes perszonalitásként megjelenő Isten kérdését Hegeltől, Kanttól kezdve elemzi. A hegeli valláskritika, majd a 20. századi nagy filozófiák "mágikus", valláspótlékszerű beállítottsága kapcsán világossá válik, hogy a mai filozófus szemben áll a heideggeri és egyéb gnosztikus modern irányzatok tanításaival, Mivel a racionalizmus, az isten-probléma nem-filozófiai kezelése a kortárs bölcseleti gondolkodás általános vonása, a vélhetően pozitív vallási irányultságú szerző eszméi vagy meghökkenést keltenek, vagy - teológiai körökben - örvendező kommentárokra találnak majd. Egy dolog nem vitatható: Molnár professzor a bölcselettörténet avatott szakértője, és szempontjait alapos érveléssel teszi világossá. - Filozófiailag művelt, a hivatkozott szerzők munkáiban járatos olvasóknak szól.
Írta: Könyvtári Intézet

Molnár Tamás további művei