Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Bihary László Budapest 2016. március 18. 09:39
elvesztette Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Paks 2017. szeptember 21. 10:29

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: Akit a mozdony füstje megcsapott

Könyvismertető

A kiadó e kötettel indítja útjára Moldova György életműsorozatát. E döntésüket nem csupán a mű korábbi népszerűségére alapozták, hanem arra a tényre is, hogy az író már húsz esztendővel ezelőtt is pontosan láttatta a MÁV ma is aktuális, égető gondjait, így a vasútvonalak megszüntetésének elgondolását. ; A riportkönyv árnyalt képet ad erről a nélkülözhetetlen közlekedési-szolgáltató intézményről és az ott dolgozókról. A kötet első részében a Budapest-Ferencváros pályaudvar mindennapjai elevenednek meg, és az ott dolgozó vasutasok már akkor mostoha életkörülményei. A Vezérállásban című rész a mozdonyvezetőkről, a fűtőkről, a mozdonyokról és a jelzőberendezésekről szól. Riportalanyai nem használnak nagy szavakat, beszélgetéseik hétköznapisága rávilágít munkájuk minden szépségére és nehézségére. Szót emel a megszüntetendő szárnyvonalak mellett, illetve e témakör minden fontos elemét plasztikusan mutatja be. A kötet, a munkában megroppant egészségű vasutasok akkori gyógyítási és rehabilitálási módozataival is foglalkozik. E könyvben is élvezhetjük Moldova azon írói erényét, ahogyan szóra bírja az embereket, őszintén, nyíltan vallanak neki, a legfőbb vezetőktől a kicsinyke falvak pályaőréig mindenki. A húsz esztendővel ezelőtti állapotok mára bizonyosan romlottak - két vasutassztrájk is tanúskodik erről -, de a könyvet mindenkinek ajánljuk, aki a magyar vasút állapotára, az ott dolgozók életkörülményeire kíváncsi.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Moldova György további művei