Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Dakó Gabriella Kecskemét 2008. május 6. 23:50
elvesztette S. Kati Debrecen 2017. szeptember 29. 13:30

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Benedek István: Aranyketrec

Könyvismertető

A dokumentumregény első kiadása 1957-ben jelent meg, és azóta számos idegen nyelven ismertté vált, nem is szólva hazai - olvasói generációkon át tartó - népszerűségéről. A szerző szépprózai eszközökkel ábrázolja az elmegyógyászat általa kezdeményezett reformjának kísérletét. A címbeli "aranyketrec", egy kihelyezett elmeosztály élete elevenedik meg a lapokon, illetve a szerző önéletrajzának egy fejezete, életének az a korszaka, amelyet újszerű munkaterápiás kísérletének szentelt. Vállalkozása sikerült, aktív gyógykezelést nyújtó betegfoglalkoztató otthonná tudta tenni a korábban börtönszerűen sivár intézményt. Emberhez méltó életet és életcélokat varázsolt páciensei számára, s végül a rengeteg küszködés ellenére Benedek professzor munkaterápiás módszere szakmai körökben is elismerést szerzett, majd országszerte használttá vált. A kötet népszerűségéhez természetesen az is hozzájárult, hogy számos "kóreseti csemegét" tartalmaz, illetve az elmekórtan vitatott kérdéseiben is hatásosan foglal állást. - Folyamatosan olvasott, keresett mű.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Benedek István további művei