Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Andrea Budapest 2014. március 21. 12:32
elvesztette Zoli Kartal 2014. május 18. 10:55
elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2017. március 24. 10:43

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Szerelem bolondjai

Könyvismertető

A cselekmény 1861-ben kezdődik, történelmi-politikai közege a Deák-, és Tisza-párt közötti vetélkedés, a kiegyezést megelőző idők magyar társadalma. A korszak néhány embertípusát, azok életútját jeleníti meg az író e regényben. Világosi lemond hivataláról, családjával együtt egy tanya bérletéből próbál megélni. A főtisztviselő Harter Nándor szintén lemond ugyan hivataláról, de már az első adandó alkalommal korrumpálódik. Nemcsak azért, hogy önmaga számára jólétet biztosítson, de így akarja visszanyerni elvált felesége szerelmét is. Fia, Elemér Amerikában harcol az északi hadseregben. Itt tanulja meg becsülni a munkát s a munka által szerzett tisztességet. Atyjával véglegesen szakítva, Bécsben telepszik le, ahol találkozik az oly régóta szeretett, és keresett Ilonkával - Világosi leányával. Lemming úr, a bécsi üzletember a harmadik típus. Ő azért jött az országba, hogy alaposan "megszedje magát" az osztrák kormány szolgálatában. Harter Nándor az ő felesége miatt játszotta el a becsületét. Amikor fény derül a kiosztott vetőmag körüli panamára, Lemming úrral bukik Harter is, nemcsak vagyonát veszti el, de Malvina szerelmét is. ; A fordulatos cselekményszálakat bravúrosan kezelő, majd összefogó s a kort jellegzetes romantikus kellékekkel felelevenítő - a Fekete gyémántok nagyszerű tablójával vetekedő regény - minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei