Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Könyvtára Székesfehérvár 2017. március 23. 11:11
megtalálta Botos Vivien Székesfehérvár 2017. március 29. 19:07

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

Könyvismertető

A magyar Don Quijote-történet, a Beszterce ostroma Mikszáth egyik legjobb, legérettebb remeke, amelyben nagyszerűen sikerült összeolvasztania az írónak a régmúlt árnyairól, a középkor továbbélő figuráiról való félelmetes tudását, és minden iróniáját, szarkazmusát, dzsentricsúfoló tehetségét. Sokszorosan összetett mű, groteszk, tragikus grófjával, lumpen-bohém báróival, elvetemült kisnemeseivel, sajátos szemszögből láttatott nemzetiségi (szlovák) "hazafiaival", valamint az elmaradhatatlan, a sötét háttér előtt még éteribbnek látszó, idilli (bár megpróbáltatott) szerelmespárjával. A regény a magyar irodalom realista vonulatának egyik kiemelkedő alkotása, hősében Mikszáth a korabeli magyar társadalom megkésettségét is ábrázolta. - Minden olvasónak, felnőttnek és fiatalnak egyaránt ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Mikszáth Kálmán további művei