Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. május 10. 21:07
elvesztette Klubkönyvtár Városföld 2011. március 25.
megtalálta encsa városföld 2011. március 25. 13:29
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. május 31.
elvesztette Zoli Kartal 2014. augusztus 20. 17:57
elvesztette Zoli Kartal 2014. augusztus 20. 17:58

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

Könyvismertető

Mikszáth a regény témáját egy korabeli újsághírből merítette. Tudatosan leleplezőnek szánt művében összefoglalja mindazt, amit korábbi dzsentriábrázolásaiban, vármegyei képeiben, országgyűlési karcolataiban felvillantott. ; Noszty Ferenc huszárfőhadnagynak föltétlenül pénzre van szüksége, ezért szemet vet a környék leggazdagabb lányára, Tóth Marira. Cselszövésekkel, kompromittáló helyzet teremtésével, a gyakorlott szívhódítás minden eszközével igyekszik elérni, hogy felesége legyen a lány, aki finomságával, romantikus egyéniségével, jóhiszeműségével egy tisztább világot képvisel. Az apa, az amerikás Tóth Mihály átlát a cselszövényen, és az utolsó pillanatban megakadályozza a házasságot. Az egyik legjobb Mikszáth-regény. - Valamennyi közkönyvtárba és középiskolai könyvtárba beszerzendő.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Mikszáth Kálmán további művei