Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Asszonyt kísér - Istent kísért

Könyvismertető

Jókai Mór egyik legrövidebb, legkevesebbre becsült és vélhetően legkevésbé ismert, kései (1880-81-ben írt) regényét most adja közre a sorozat Szilasi László szövegelemzésével. Az Asszonyt kísér - Isten kísért közzététele az 1973-as kritikai kiadás (740668) alapján történt. A kisregény főhőse vidéki országgyűlési képviselő, aki - mikor már nagyon unja a mindig egyforma életet, a képviselőház és a kaszinó egyhangúságát - váratlanul különös kalandba keveredik. Ágnes a nyomornegyed bájos és tiszta lelkű lakója képviseli a "jót" a részeges, haszonleső apjával és bátyjával, valamint az agyafúrt és rosszindulatú Kozák úrral szemben, akik aljas terveik szolgálatába szeretnék állítani a képviselőt és Ágnest. A leány végül saját élete árán menti meg mindkettőjük becsületét. A sorozat hagyományainak megfelelően kísérőszövegekkel, idézetekkel, szövegértelmezéssel és jegyzetekkel közreadott kiadvány - vélhetően - egy "új" Jókait ismertet meg az olvasókkal, valamint olyan szövegvilágot, "amely bár összetéveszthetetlenül egyedi, mégsem érthetetlenül idegen". - A kötetet a kritikai kiadás megléte mellett is érdemes beszerezni.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei