Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette sche Szentendre 2011. március 25.
elvesztette Miklós Sándor Budapest 2011. március 25.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. október 4. 10:53
elvesztette Szeszti Budapest 2013. március 23. 10:02
elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2015. március 19. 14:32

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Kardos András 2010 októberében
Kedvenc könyvem, érdekes a vége, álomszerű.

Robert Merle: Két nap az élet

Könyvismertető

Merle-nek ez a regénye személyes élményei alapján született. Az író 1940-ben részt vett a dunquerque-i csatában, ahol a németek az angol expedíciós hadsereggel jelentős francia egységeket is bekerítettek, melyeknek csak súlyos veszteségek árán sikerült a La Manche-csatornán átkelniük Angliába. A meg-megújuló bombatámadások, a szétomló egységek katonáinak menekülése, a behajózásra váró angolok pánikhangulata teremti meg a tehetetlen várakozás és a bénító kiszolgáltatottság atmoszféráját. A főszereplők francia katonák: Maillal, Alexandre, Pierson és Dhéry egy lakókocsiban élnek együtt. Mindannyian változtatni próbálnak tragikus helyzetükön. Az ügyeskedő Dhéry civil ruhába öltözve egy tanyán várja a németeket. Maillal több sikertelen próbálkozás után feljut az angolok hajójára, amit aztán a parttól pár méterre a németek elsüllyesztenek, de sikerül kiúsznia, visszamegy barátaihoz. Alexandre-t, a társaság összetartóját német bomba öli meg. Ezután a mindenbe beletörődő hívő pap is elindul új társakat keresni, Maillal pedig bemegy a városba fiatal szerelméhez. Egy bombatámadás alatt mindketten meghalnak. ; A szuggesztív hatású mű a francia összeomlás megrázó dokumentuma, azzá teszik Merle írásművészetének félreismerhetetlenül egyéni jegyei is. Tömör szűkszavúsággal, egy-egy odavetett mondattal, különleges szituációkkal emlékezetes figurákat teremt. - Mindenkinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Robert Merle további művei