Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette andi65 Budapest 2010. május 2. 16:35

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Robert Merle: A gyermekkirály

Könyvismertető

A népszerű francia író a 16. század történelmi, társadalmi és kulturális tablóképét hitelesen megelevenítő regényciklusát folytatja e kötetével. Pierre de Siorac márki fia, az ifjabb Siorac lovag, akinek maga a király, IV. Henrik a keresztapja, ismét a francia történelem ármánykodásokkal, összeesküvésekkel és árulásokkal átszőtt világában kényszerül megtalálni az igaz utat. Az egykor hevesvérű ifjúból immár érett férfi, a király belső szolgálatára rendelt nemesúr lett, aki különleges szolgálataival méltán a király egyik legfontosabb bizalmasává vált. IV. Henriket azonban - miután sikeresen megküzdött a vallási türelmetlenséggel és a vallási felekezetek megszállottjaival, valamint a spanyolországi Habsburgok egyeduralmi törekvéseivel - orvul meggyilkolják. Ekkor a még mindössze kilencéves XIII. Lajos kerül a trónra, de a tényleges hatalmat anyja, Medici Mária kaparintja meg, miután fiát gyámsága alá helyezi. Zsarnoki természetű anyja, aki XIII. Lajost környezete előtt gyámoltalan, csaknem gyengeelméjű utódként próbálja meg feltüntetni, az egyik legkegyetlenebb és leggátlástalanabb kegyencével, a firenzei Concino Concinivel lép szövetségre, csak hogy minél jobban megszilárdítsa hatalmát. Számtalan bonyodalom után azonban a királynak Siorac segítségével végül sikerül visszaszereznie hatalmát zsarnok anyjától, miután meggyilkoltatják a kapzsi Concinit. - A szórakoztató történelmi regények kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Robert Merle további művei