Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Faline Budapest 2015. december 21. 20:38

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szebeni András: Női vonal

Könyvismertető

Szebeni András fotóművész és felesége, Sóvári Zsuzsa újságíró közös munkája ez a különös fotóalbum és interjúkötet, amely új színt képvisel a hazai könyvkiadásban: a kitárulkozó, a szó szoros értelmében lemeztelenedő riportét. A fotóművésznek ugyanis sikerült rábírnia riportalanyait, hogy minél többet mutassanak meg nőiességükből az olvasónak. Az albumnak az ad különös érdekességet, hogy a benne szereplő tizenhat hölgy egyike sem hivatásos fotómodell: különböző korúak (1919-es születésűtől 1976-ban születettekig), ismert, gyakorta reflektorfényben álló személyiségek (Ungár Anikó, Udvaros Dorottya, Eszenyi Enikő, Lula - Szász Endre felesége - Albert Györgyi, Kártyikné Benke Etka stb.), és kevéssé ismert, "civil" foglalkozásúak is vannak közöttük, s kinek-kinek saját döntésére bízatott, hogy mennyit tesz láthatóvá önmagából. Így aztán a teljes alakos aktfotótól a szelíden erotikus mozdulatoktól a meztelenséget éppen csak kivillantó, a formát sejtető fotográfiáig sokféle akad a képek között. A fotós minden esetben arra törekedett, hogy mindegyik szabadon érvényesíthesse, kifejezhesse egyéniségét. A könyvben az interjú és fotó egymást erősíti: a beszélgetésekben a nők a képekhez hasonló őszinteséggel és kendőzetlenséggel vallanak önmagukról, szerelmeikről, párkapcsolataikról, életmódjukról, munkáról, gyerekről, mindarról, amit fontosnak tartanak az életben. Bizonyára vannak olyanok, akiktől távol áll ez a fajta kitárulkozás, de talán még többen vannak azok, akik kíváncsisággal veszik kézbe Szebeni András kitűnő fotográfiáit, és érdeklődéssel olvassák Sóvári Zsuzsa beszélgetéseit.
Írta: Könyvtári Intézet

Szebeni András további művei