Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Stanislaw Lem: A kudarc

Könyvismertető

A neves lengyel író, aki a tudományos-fantasztikus irodalom népszerű művelője, e művében is a távoli jövőbe kalauzolja el olvasóit. A regény magán viseli a szerző alkotásmódjának tipikus jegyeit: izgalmas, szkeptikus szemléletű, és az emberi kultúra veszélyeivel foglalkozik. ; A regény szereplői hosszas kísérletezés után, számos sikertelen próbálkozást maguk mögött tudva, végre megvalósítják régi vágyukat, azt, amelyről évszázadokon át csupán álmodozni mertek: sikerül végrehajtaniuk egy olyan mértékű galaktikus ugrást, amelynek során lehetővé válik a távoli naprendszerekbe való utazás. Az időszakadékon egy bizonyos "embrionátor" segítségével jutottak át, s eközben a halálhoz hasonló embrionált alvásukban nemcsak hogy nem érzékeltek semmit az elképesztő hosszúságú út megtételéből, hanem álmatlan, érzéketlen állapotukban még az idő múlását sem fogták fel. Miután sikeres útjukról visszatértek a Földre, hosszas tanácskozás után úgy határoznak, hogy - alapos felkészülést követően - egy kísérleti expedíciót indítanak az öt fényévnyire lévő, újonnan felfedezett Quinta nevű bolygóra. Céljuk, hogy kipuhatolják, vajon létezik-e élet a titokzatosnak tűnő, különös bolygón. Amikor a legmodernebb technikai, kozmikus felszerelésekkel felvértezve útnak indulnak, még nem sejtik, hogy szédítő segítőapparátusuk birtokában is majd arra az egyszerű kérdésre kell választ kapniuk, hogy mi az, amit valójában látnak, és mi az, amiről csak azt hiszik, hogy látják? - A tudományos-fantasztikus irodalom kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Stanislaw Lem további művei