Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Pécs 2008. április 16. 21:01
megtalálta Anonymus Pécs 2008. április 21. 08:39
elvesztette Anonymus Pécs 2008. július 23. 10:22
elvesztette Pándi Julis Budapest 2009. március 27. 10:23
megtalálta Lapusnyik Nóra Budapest 2009. március 31. 01:09

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel Garcia Márquez: Szerelem a kolera idején

Könyvismertető

A század első évtizedeiben történik ez a pazar, cselekményes, lírával és izgalommal teli regényesemény, három fő figurával a történések élén. Juvenal Urbino doktor, a klasszikus polgári értelmiség legszebb példányai közé tartozik: tudás, fölényes életvitel, kiegyensúlyozottság, hit, erény tartja egyensúlyban a nem mindennapi drámákat, kataklizmákat elviselni képes egyéniségét - ő az, aki a címben szereplő kolerával - mint Camus Rieux doktora A pestisben (legutóbb: 921147) - szembeszáll, nem is sikertelenül. Floretini Ariza, a másik férfi főszereplő sokkalta nagyobb titkok és bonyodalmak letéteményese: postai kistisztviselő, költő és erotomán, aki képes egy életen át kalandozni, párjait cserélgetni, várni, hogy életének gogoli köpenyéből végül is elővarázsolja a boldogságot, az áhított nagy szerelmet. Különös paradoxon, hogy amikor már vén, furcsa, roncs teste van - akkor lesz övé az "élet koronája". Ez a jutalom pedig mindkét férfi számára Fermina Daza, aki diáklány korában szerelmesedik össze Arizával, de később egy életen át Urbino professzor hű felesége és gyermekeinek anyja lesz, ám férje halála után - s ez a "kolerás szerelem" végső kimenetele - a hajdani jegyessel borul össze, immár idős asszonyként adja át magát a koros férfinak. Miután pazar, nemegyszer színesen lobogó erotika is áthatja a latin-amerikai író ábrázolását, a magyar olvasó azt is élvezheti a regényben, hogyan kell nemesen, igényesen Érosz tartományairól úgy írni, hogy abban a pornográfiának, az alacsonyságnak nyoma sincs. - Minden felnőtt olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gabriel Garcia Márquez további művei