Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Esztergom 2008. május 27. 12:17
elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 24. 10:47
elvesztette Gyömrő Városi Könyvtár Budapest 2008. április 28. 10:39
elvesztette karacsony2011 Budapest 2011. december 15.
elvesztette csodavary Budapest 2012. március 23. 15:23
elvesztette Ivány MIhály Budapest 2012. április 20. 10:48
elvesztette Gardteka Gárdony 2014. április 4. 14:46
elvesztette Szilvi Kiskunhalas 2017. március 23. 21:33
elvesztette Tóth Mária Budapest 2018. október 19. 18:27

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Pál József 2014 áprilisában
Öt évvel ezelőtti posztomban Márquez kamu halálhíréről és neki tulajdonított búcsúlevélről írtam. Sajnos, most úgy néz ki, hogy a hír igaz. Bár a majdnem pontosan hat éve, az Alagút utcai OTP fiókban elhagyott könyvem új gazdája még nem jelentkezett, remélem, hogy őt, és a könyv további olvasóit is elvarázsolta Macondó csodálatos világa. Az író, akit a legnagyobb kortárs spanyol nyelvű írónak tartanak, nyugodjon békében, hiszen az irodalomtörténetben úgyis öröklétre ítéltetett.

Pál József 2009 szeptemberében
Egy kis bulvár: 4-5 évenként körbejárja a Földet egy lánclevél Márquez állítólagos búcsúlevelével, én pont ma kaptam egy ilyen tartalmú e-mailt. A legenda szerint a romló egészségű, nyirokrákkal küzdő író barátainak küldte a levelet. A szövegről kiderült, hogy eredetileg egy mexikói hasbeszélő írta a bábujához, a Nobel-díjas kolumbiai írónak semmi köze sincs hozzá. Erről eszembe jut, hogy Mark Twain annak idején saját halálhírét így kommentálta: A hír igaz, de elhamarkodott...

Pál József 2009 márciusában
Ide kopipésztelem azt az üzenetet, amivel egy évvel ezelőtt ezt a könyvet útjára bocsájtottam: "Ma, vagyis 2008. 04. 23.-án a Budapest, I. kerület Alagút utcai OTP bankautomatájánál felejtettem Gabriel García Márquez Száz év magány című könyvét (Magvető kiadó, fordította Székács Vera). Kedves Megtaláló! Üdvözöllek Márquez varázslatos világában! Tudnod kell, hogy harmincvalahány évvel ezelőtt (bizony-bizony) egyik meghatározó könyvélményem volt ez a regény. Ez már egy sokadik kiadás, és az utolsó lapon megtalálod a Buendia család családfáját, ezt nekem annak idején papíron kellett vezetnem, hogy követni tudjam a regényfolyamot. Ha már olvastad a könyvet - ami ilyen népszerű regénynél nagyon is valószínű - kérlek akkor is oszd meg velünk gondolataidat a műről. A könyvet megtarthatod, de ha kedved van játszani, veszítsd el újra, esetleg más könyvekkel együtt. Jó olvasást! "

Gabriel Garcia Márquez: Száz év magány

Könyvismertető

Latin-Amerika "nemcsak leghíresebb, de egyben legreprezentatívabb" regényének színhelye Macondó, egy képzeletbeli, szinte meseszerű városka az őserdők mélyén, ahol a Buendíák évszázados történetét kísérhetjük figyelmmel. A városka előbb felvirágzik, majd elpusztul, de a Buendíák sorsa lényegében változatlan marad: gazdagon vagy nyomorral küzdve egyaránt a társtalanság, az egyhangúság ellen lázadnak, amelyből a család minden tagja csak egy kivezető utat talál: a szenvedély és a szerelem megváltó lehetőségét. Az eposzként hömpölygő mesében végül kipusztulnak ugyan a Buendíák, kihal a család, de az utolsó Aureliano megtalálja az értelmes, tudatos élet elemeit, amelyben "az olyan nemzetségnek, amely száz év magányra van ítélve, nem adatik meg még egy esély a világon". - A Nobel-díjas író legnagyobb remeklése e regény: minden olvasónak ajánlandó.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gabriel Garcia Márquez további művei