Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel Garcia Márquez: Egy emberrablás története

Könyvismertető

Megtörtént eseményt, egy Dél-Amerikában korántsem szokatlan emberrablás történetét beszéli el García Marquez legújabb regénye. Hat hónapig tartották fogságban a terroristák a mű hőseit, tíz férfit és nőt, az író pedig az áldozatok, maghaltak és megmenekültek nyomába eredt, hogy kipuhatolja: "milyen is volt", hogyan élték meg, és át a történteket a legkülönbözőbb előéletű, beállítottságú és teherbírású emberek. Hogyan kűzdöttek az elraboltak hozzátartozói szeretteik szabadon bocsátásáért; hogyan élte át a környezet a válságos időszakot? Az író természetesen nem válik riporter-újságíróvá; műve igazi, vérbeli regény, a szerző legjobb munkáival egyenértékű. Mindenekelőtt azért, mert két vonatkozásban is túllép az eseményrögzítésen. Hatalmas körképet rajzol a kilencvenes évek Kolumbiájáról, amely valamiképp a földi pokolnak, Faulkner híres-hírhedt amerikai Déljének sajátos párjává válik a művészi felidézésben. De regénnyé, méghozzá nagy regénnyé teszi a munkát az is, hogy az író pazarul választotta ki szereplőit, sorsukat pedig olyan "gondviselésszerű" módon tudja nyomon kísérni, hogy a mű Wilder Szent Lajos király hídjának (9707216) magasabbrendű párjának is tűnhet fel. Egészen egyedi az, ahogy az író - az elbeszélés szükségleteinek megfelelően - a stílusokat, nyelveket, ábrázolás- és felidézésmódokat váltogatja, ötvözi és átvezeti egymásba. Kemény naturalizmus, babonás-mágikus realizmus, latin-amerikai bőség és spanyolos szikárság, metafizikai sejtelmek és politikai riportázs végtelenül változatos, sokszínű és bravúros együttese a regény, amely - minden olvasónak melegen ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Gabriel Garcia Márquez további művei