Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

John Ronald Reuel Tolkien: A Gyűrűk Ura

Könyvismertető

A szerző világszerte népszerű, hatalmas terjedelmű, háromkötetes tündérmeséje a Harmadkorban játszódik, és egy nemlétező nép, a hobbitok és szomszédaik történetét, földrajzát, mitológiáját, életét stb. beszéli el. Az első kötetből kiderül, milyen fenyegetést jelent a békés hobbitok számára a Fekete Föld és uralkodója, Mordor, valamint hogyan alkotta meg a gonosz Szauron a Végzet Hegyének segítségével az Egy Gyűrűjét, a hatalom jelképét (A Gyűrű Szövetsége). A második kötetben minden összebonyolódik, a Gyűrű Szövetsége megbomlik; árulások és egyéb ellentétek miatt a fenyegető veszedelem még tragikusabb árnyalatot kap (A két torony). A harmadik kötet a nagy Gyűrűháborúé, a derék hobbitok derekas küzdelméé (A király visszatér). ; Az alaptörténet azonban csak vázlat, a könyvet igazán kiváló, élvezetes olvasmánnyá a naiv eposzokra, lovagi költeményekre, néhol Walter Scott műveire hasonlító kalandok, vándorlások, mitikus történetek teszik. - Feltehetően népszerű, keresett mű lesz ismét az olvasók minden rétegében.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

John Ronald Reuel Tolkien további művei