Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Márai Sándor: Napló, 1958-1967

Könyvismertető

Sokak véleménye szerint a Napló, melyet Márai a negyvenes évek elején kezdett írni és szinte haláláig folytatta, többkötetes folyamattá bővítette - az író talán legjelentősebb műve. "Egy világpolgár vallomásai" - így is lehet jellemezni a naplóíró Márait, aki ezernyi szellemi élményét, gondolatát, véleményét miniatűr, tömör, plasztikus megformálással veti papírra. ; Az ötvenes évek végén tehetsége teljében dolgozik, utazik, ír, olvas, figyel a világra. New Yorkban él ezekben az években, de közben néhány hosszabb európai utat is tesz, nagy élvezettel merülve el a mediterrán országok szellemi, kulturális világának gazdagságában. Hontalan - mert szívében, észjárásában magyarnak maradó - kényszerű világpolgár ő, aki gyötrődve, nemegyszer gyilkos iróniával fogalmazza meg a kihaló félben lévő, de még vadul tomboló kommunizmussal kapcsolatos észrevételeit. Érezhetően megkomponált ez a naplójegyzetanyag; évente 20-20 oldalnyi szöveget kapunk. A Márai-naplók e kötete is igazolja, hogy a frappáns gondolati "egyperceseknek" ő lett a magyar irodalomban a nagymestere. Bár bölcsességének van némi nemesen ómódi jellege, nem kétséges, hogy - sok-sok olvasó örömére válik ez a kötet is.
Írta: Könyvtári Intézet

Márai Sándor további művei