Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Gocsi Budapest 2011. március 23.
elvesztette psz Győr 2012. május 18. 13:55

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Márai Sándor: Füves könyv

Könyvismertető

Márai Füves könyvében a gyakorlati példákra lefordított igazságok alapjául az a meggyőződése szolgált, miszerint az életben minden jó a helyes megismerésen alapszik, és a belső szabadsághoz vezető út akkor válik járhatóvá, ha belátjuk, hogy bizonyos dolgok fölött nincs hatalmunk. Az élet hívságai, a gazdagság, hatalom, irigység és gonoszság, az indulatok gátlástalanul kavargó agressziója, csakis megvetésük által győzhetők le. Márai - gondolkodásmódjából eredően - nem valami merev keretek közé szorított általános szabálygyűjteményt kívánt közreadni; az élet mindennapi élményeiből leszűrt tapasztalás, a naiv kíváncsiságtól hajtott megismerés, majd a felfedezés örömével átitatott, s megélt igazság összegzését kínálja olvasóinak. Hatásának titka főként stílusművészetében rejlik. Az ógörög sírversek mintájára tömören - az expedícióban rejlő szellemes, sokszor meglepő következtetés erejével - a szavak felidéző hatalmú mágiájával hatol olvasói érzés- és gondolatvilágába. Ily módon a bonyolult első élményekről szóló számadás újszerűen képes megfogalmazni közhelynek hitt igazságokat, s azok Márai közvetítésével emelkednek ki a közhelyesség veszélyes csapdájából. Másik olvasatában afféle szellemi napló ez az 1943-ban született mű, mert lapjain az író meditációkba rejtve vall önmagáról, koráról és az őt körülvevő világról. A Füves könyv régi elődeihez hasonló "elemi" ismereteivel átsegítheti az olvasót a legnehezebb időszakokon is. - Mindenkinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Márai Sándor további művei