Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette tudodki Budapest 2013. március 23. 14:04
elvesztette könyvmegtaláló Szabadszállás 2018. március 23. 07:54
elvesztette Barbaranya Baj 2019. szeptember 3. 13:32

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pál Békés: A kétbalkezes varázsló

Könyvismertető

Az író mesekönyvének már címe is sokat sejtetően ígéri azt a jó humort, mely e több mint százoldalas meseregénynek egyik legfontosabb jellemzője. "Történetünk első helyszíne: a varázslóiskola, időpontja: manapság, hőse: Fitzhuber Dongó, okleveles mestervarázsló." Ebben a varázslóiskolában (ahol éppúgy van: varázslóvizsga, Alapvarázslatok óra, igazgató-fővarázsló és végzős tanoncok, mint tansárkány, néhány formalinba tett boszorkányseprű) szerzi meg Mágusoklevelét a "csálé kis varázsló", aki majd a mese során izgalmas, nagy tettek véghez vivője lesz, mint pályakezdő körzeti varázsló. A kalandos krónika olvasásakor megismerjük a Nimbusz Endre Bertalan utcai lakótelep életét s különös lakóit, köztük Éliás Tóbiást, a kisfiút, aki "hű varázslójával" bejárja Első Badar egykori mesebirodalmának szétszórt udvartartását, s együtt kutatják fel a király legkisebb lányát - a lanolinos kézillatú Lanolint. Az igazi mese olyan, ami megtörténik." "Igazi mese az, ami velem történik, Saját mesét akarok. Olyat, amiben benne lehet lakni" - mondja Éliás Tóbiás újdonsült barátjának. ; Ebben a "valós-mese"-formálásban található a cselekmény gördülékenységén túl a könyv másik erénye, hogy írója mai világunk életébe helyezve történetét, a meseszövés valamennyi eszközét tehetséggel felhasználva (sok frappáns, mulattató versikét, varázsigét adva varázsló hőse szájába, a gyermek és a felnőtt számára egyaránt kedves, élménygazdag mai mesét teremtett.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Pál Békés további művei