Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr (+ Az elsikkasztott pénztáros + Gyilkos?!)

Könyvismertető

A Rejtő sorozat új kötetében három kevéssé ismert, hosszabb elbeszélés található. Az úr a pokolban is úr, ezt mik sem bizonyítják ékesebben, mint a marokkói helyőrség kantinjában lezajlott nézeteltérések, s az eközben is úri jómodorral osztott fergeteges pofonok. Mindezért De la Motte tábornok sajátkezűleg tűzi föl a becsületrendet D'Alarcone közlegény zubbonyára. Ennek pedig a szép Yvonne örül csak igazán. Az elsikkasztott pénztáros (l.: 920174) hőse komikus figura, ausztrál banktisztviselő, aki véletlenül húszezer dollárt visz haza. Magánál tartja a pénzt és elmenekül; repülőgépre, majd hajóra száll, látszólag előkelő társaságba keveredik, amely valójában szélhámosok bandája. Miután kifosztják, kárpótlásul elnyeri a bandavezér - egy csinos fiatal lány - szerelmét. A Gyilkos?! című történetben Jean Cobartnak igencsak szüksége van alibire, mert úgy tűnik fel, hogy Napóleon és Éliás próféta nem igazán tudják igazolni, hol volt barátjuk a gyilkosság estéjén. - A humorral, izgalommal teli igazi Rejtő-könyv a sorozat előző kötetei közé kívánkozik a polcra.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei