Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2017. március 24. 10:50

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Thomas Mann: József és testvérei

Könyvismertető

Az író az 1933 és 1943 között született, hatalmas regénytrilógia megírásához számos forrásmunkát felhasznált. Természetesen mindenekelőtt az Ószövetség első könyvében, a Genezisben található József történetet, de ismerte és felhasználta az ún. rabbinikus iratokat, az iszlám szent könyvének, a Koránnak, a korai keresztény irodalomnak és az ókori Közel-Kelet őstörténeti mondáinak motívumait is. A regény József életének egyes állomásait mint a ködbe vesző múlt újra meg újra ismétlődő eseményeinek magasabb szinten történő beteljesülését ábrázolja. Maga Thomas Mann "szép történetnek" és "istenkitalálásnak" nevezi regényét, leleplezve ezzel írói szándékának központi gondolatát, azt, hogy a mítoszok és legendák ironikusan elemző bemutatásával, a különböző hiedelmek, motívumok ütköztetésével és egymásra játszásával megragadja a mítoszok születésének pillanatát. - Nem csak a Bibliában járatos olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Thomas Mann további művei