Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Tizenötéves kapitány

Könyvismertető

Új-Zélandból, az aucklandi kikötőből, Hull kapitány parancsnoksága alatt új útra indul "Vándor", a pompás testű vitorlás. Ezúttal nem az óriás cetekre vadászik: háromezer tengeri mérföldet kell megtennie, hogy utasaival megérkezzen San Franciscóba. Utasai között van a hajó tulajdonosának hitvese és kisfia is. A hajó személyzetének tagjai között kétes elemek bukkannak föl, de van közöttük egy talpraesett hajósinas is. Ő lesz a továbbiakban a történet kulcsszereplője, akinek "tizenötéves kapitányként" ki kell majd mentenie a hajót a természeti elemek s az emberi rosszakarat nagy erejű, szorító csapdáiból. ; A történet a nagy francia "álmodónak" nem a tudományos-fantasztikus, hanem a kalandos regényei közül való, s az életmű nem fakuló részei közé tartozik. Ezúttal a Franklin-Társulatnál 1923-ban megjelent kiadás reprintjeként, a Szász Károly-féle fordításban, M. Meyer metszeteivel, 89 képpel illusztrálva jelenik meg.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei