Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Zsuzsa Budapest 2018. május 15. 08:28

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szántó T. Gábor: A tizedik ember

Könyvismertető

A kötet címe - illetve egyik novellája - arra az ortodox zsidó vallási követelményre utal, mely szerint tíz ember kell ahhoz, hogy istentiszteletet tarthassanak. ; Szántó T. tehetségesen, érzelmi sűrítéssel, de érett realizmussal idézi fel novelláinak első ciklusában (Végjáték) a zsidó kisemberek alakját. Ez a jó portretírozó készség a későbbiekben finom, önironikus humorral egészül ki, sőt a drámai megjelenítéshez is jó érzéke van a szerzőnek. A második ciklus (Beavatás) "maibb" témákat hoz, különösen érdekes a címben jelzett, hirdetett szer, az LSD leírása, amely a pszichedélikum hatásmechanizmusát rögzíti (ebben Nádas: Szerelem című elbeszélésére emlékeztet). A három ciklus az utolsó, az Illumináció sorozata, illetőleg a kötet szövegjátékszerű függeléke (P.S.) nyomán egy közvetlen személyes, önelemző leírásig jut el az olvasó, akit, ha érdekel az újabb magyar próza alakulása, érdemes lesz figyelnie Szántó T. Gábor munkáira.
Írta: Könyvtári Intézet

Szántó T. Gábor további művei