Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette GJudit Zalaegerszeg 2011. március 25.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Csáth Géza: Napló, 1912-1913

Könyvismertető

1910. április 10-én "reggel fél hatkor a gyönyörű tavaszi nap sugaraiban fecskendeztem be az asztalomon levő fecskendővel az ugyanott pihenő oldatból az első adagot" - emlékezik a sorsdöntően tragikus pillanatra a magyar irodalom "elátkozott nemzedékének" talán legnagyobbja, Csáth Géza, aki a betegségtől való félelmében nyúlt legelőször a kábítószerért, hogy azután soha többé nem szabadulhasson a szenvedély rabságából. A Stubnyafürdő és a budapesti Moravcsik-klinika orvosaként működő író följegyzései szinte a művek alkotójától idegen, arra miben sem hasonlító embert mutatnak, egyre jobban eltorzuló alkatát, veszendő lelkét idézik meg. Pszichikai folyamatábra, irodalmi kuriozitás dokumentuma, orvosi diagnózisok és tünetleírások gyűjteménye a Napló, mely kizárólag fölnőttek kezébe való könyvecske. - Vélhetően népszerű olvasmány lesz a könyvtárlátogatók körében.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Csáth Géza további művei