Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: A gardéniás hölgy

Könyvismertető

A romantika minden erényét megcsillantó családregény 1900-tól 1935-ig hat részre tagolva öleli föl a charlestoni Tradd család történetét. ; Az amerikai polgárháborúnak rég vége, ám Észak és Dél életformájában, mentalitásában mi sem változott; Délnek a "jenkik" még mindig a sötét múltat, a vesztes háborút jelentik. Margaret Tradd boldogtalan házassága miatt sógoránál keres vigasztalást. A férfi amikor megtudja, hogy az asszony gyereket vár tőle, gyáván megfutamodik, s Margaret ekkor bevallja férjének hűtlenségét, aki megtagadja őt. A szerelemgyerek, a rút és csenevész kislány, Garden - aki a szülővárosában honos gardénia virágról kapja nevét - dajkaságba kerül a "feketék" közé. Felcseperedve csodálatos szépségű hajadonná érik, akit anyja a családi vagyon romjaiból kistafírozva férjhez ad egy jenkihez. A harmonikusan induló házasságot Garden anyósa pokollá teszi, s így a lány kokainmámorba menekülve keres felejtést. Végül sikerül talpra állnia, a néger rabszolgák, a barátok, orvosok segítségével, és egy gyönyörű kislánynak ad életet. A pipogya férj ekkor örökre cserben hagyja, s Garden hazatér szülővárosába. Végül Elisabeth nagynénje védő szárnyai alatt megleli nyugalmát, sőt belép az életébe az igaz szerelem John Henrix kapitány személyében. - A regényt bizonyára sokan keresni fogják az írónő hívei közül, hiszen sikerkönyv, bestseller a javából.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Alexandra Ripley további művei