Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pribojszky Mátyás: Csoda Józsefvárosban

Könyvismertető

A Csoda Józsefvárosban címadó elbeszélése a hétköznapi élet megszokott és rutinszerű pillanataiban hirtelen megjelenő csoda kegyelemszerűségéről szól. A szürrealisztikus témájú és irályú tucatnyi elbeszélés történetei meghökkentően fordulatosak. Mindjárt az első Szabó II. János másodportás különös képességéről, a repülés egyik pillanatról a másikra való elsajátításáról szól. A csoda természetéből adódóan a szereplő maga is meglepődik különös tehetségén, majd felismerve ennek előnyeit, beavatja titkába a vállalat vezérigazgatóját. A kötet további darabjai is hasonlóan rezignált hangulatú különös történetek, így a gömbvillám sújtotta és kézrátétellel gyógyító Feiszt Dezsőről szóló Gömbvillám című elbeszélés is. Az emberi élet esetlegességéről, a reményvesztettség állapotában bekövetkező katarzis vagy csoda mesékbe illő valósággá válásáról szóló elbeszélések - biztosan találnak olvasóra az epikus sodrású prózát kedvelők körében.
Írta: Könyvtári Intézet

Pribojszky Mátyás további művei