Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel García Márquez: Crónica de una muerte anunciada - Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája

Könyvismertető

A Nobel-díjas kolumbiai író kisregénye (amely ezúttal kétnyelvű kiadásban jelent meg) egy több mint negyedszázados végzettragédia rekonstrukciója. Bayardo San Román, Venezuela egyik nemzeti hősének fia az egykor gazdag kikötővárosból poros vidéki teleppé süllyedt faluban telepszik le, s feleségül veszi a szép Angéla Vicariót. A népünnepéllyé szélesedett esküvő azonban tragédiába fúl. Hajnalban a vőlegény visszaviszi szülei házába Angélát, mert az már nem volt érintetlen. A falu évszázados erkölcsi törvényei szerint ezt a szégyent csak vérrel lehet lemosni. A lány két fiútestvére - disznóölő késeiket kiélezve lesbe áll - kora reggel több halálos szúrással megöli a gyanúba került férfit, a gazdag és intelligens, arab származású Santiago Nasart. Az író történetét a szemtanúk sokszor ellentmondásos vallomásait és a bírósági jegyzőkönyvek anyagát idézve beszéli el, mintegy hangsúlyozva az események végzetszerűségét. - Minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gabriel García Márquez további művei