Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Nella Zalaegerszeg 2009. április 4. 10:30

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Balladák

Könyvismertető

A ballada műfaj nehezen meghatározható természetével magyarázható, hogy az Arany-balladák kiadásai (legutóbb a Kriterion Kiadó gondozásában: 9513096) eltérő számban más és más műveket tartalmaznak. A Kaiser László szerkesztésében és előszavával megjelent kötetnek kettős koncepciója van: egyfelől azokat az alkotásokat tartalmazza, amelyek a középiskolai irodalomtanításban szerepelnek, másfelől hangsúlyosan képviselik azt a költői törekvést, amelyet az előszóíró ekként fogalmaz meg: "Arany a népköltészetből merítve ihletét, morális igazságokat keresett és mutatott föl műveiben." A keletkezésük időrendjébe sorolt 33 mű teljes hossz- és keresztmetszetét adja Arany balladaszerzői munkásságának az 1847-es A varró leányoktól az 1877-ben keletkezett A képmutatóig, reprezentálva a népi ihletésűeket (Tengerihántás; Vörös Rébék), a történelmi mondandójúakat (Török Bálint; Szent László) vagy a kor aktualitásaihoz kötődőket (A honvéd özvegye; A walesi bárdok). - Széles körben, kivált iskolai könyvtárakban beszerezhető kiadás.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei