Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: Aktuális Aiszkhülosz

Könyvismertető

Az Ünnepi Könyvhét kiadványa ; Hegedüs Géza a drámatörténet szakembere és egyetemi tanára, a görög irodalom és történelem szenvedélyes ismerője, és persze regényíró is. Legújabb könyvében úgy ad képet az első igazi drámaíróról, a műfaj megteremtőjéről, Aiszkhüloszról (Kr.e. 525-456), hogy előadja nemcsak a dráma kialakulásának - és dióhéjban egész későbbi történetének - legfontosabb csomópontjait, de felvázolja az ókori görög történelem, vallástörténet és filozófia főbb etapjait is, valamint - a szépíró eszközeivel feleleveníti -, az olvasó szeme elé varázsolja az antik görög tájat és embert, a görög polisz világát a perzsa háborúk korában, a görög színházat és a görög istenvilágot, mitológiát is. Regényszerűen érdekes, mérhetetlenül nagy ismeretanyagot behízelgő könnyedséggel és eleganciával előadó mű, amelyben kitűnő elemzései is megtalálhatók a híres Aiszkhülosz-drámáknak. - Elsősorban fiataloknak, gimnazistáknak érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei