Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

Könyvismertető

A tudós pszichológus immár harmadik nem szakmába vágó könyvét adja közre. Popper Péter , akit változatos intellektuális kalandozásai megmerítettek a Talmudban és a marxizmusban csakúgy, mint a zen-buddhizmusban vagy a keresztény ezoterikában, végül is valami sajátos, távol-keleti, zsidó és keresztény elemeket egyaránt magába foglaló, ám egyikben sem feloldódó saját vallást, vagy legalábbis valláshoz hasonlító világnézetet alakított ki, ennek leírására, bemutatására és propagálására vállalkozott ebben a könyvében. ; Az aforizmákat, fiktív és valóságos dialógusokat, katekizmusszerű kérdés-felelet variációkat, példázatos elbeszéléseket, titkos értelmű szimbólumokat, ezoterikus tanításokat és nyugati intellektuelhez méltó kétségeket felvonultató kis könyv elsősorban a "keresőknek" szól, azoknak, akik sem a tradicionális vallásokban, sem az ateista modernségben nem lelnek otthonra, és hajlandók szellemi-világnézeti kísérletezésre, misztikus elámulásokra, és közben szellemi rangjukat is meg kívánják őrizni, keresésüket azért nem veszik halálosan komolyan. De érdekes lehet a kis könyv azoknak is, akik arra kíváncsiak, mit kínálhatnak a különböző ősi bölcsességek megbűvöltjei, ha olyan szinten szólalnak meg, mint e könyv szerzője. Miként a korábbi ilyen Popper-könyvek (A belső utak könyve; Az önmagába térő ösvény, Belső utakon összefoglaló címmel: 9903004), ez is népszerűnek ígérkezik, még rejtvényfejtő hajlamúak is örömüket lelhetik benne, már csak azért is, mert sok mindent nem magyaráz meg a szerző, sok mindent úgy kell kitalálnia az olvasónak. Például azt, mire szolgál az átlyukasztott könyvecskéhez mellékelt kis "aranylánc"?
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Popper Péter további művei