Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: A három légionista

Könyvismertető

A Rejtő Jenő műveit közreadó sorozat e kötete a szerző bohózataiból, kabarétréfáiból válogat. A tizenhat darabból álló gyűjteményben található olyan bohózat és olyan, amely különféle vidám műsorokban, többféle szereposztásban is látható volt már (pl. A három légionista, amely már olvasható volt más válogatásban. - Tévedésből jelentik, l.: 882061 (Botrány a Strand Hotelban; Herkules bonbon; A három légionista). A helyzetkomikumokra, félreértésekre épülő, szóviccek özönét alkalmazó bohózatok, tréfák változatos helyszíneken a fogolytábortól (Sulteisz Szibériában) az ügyvédi irodán (Herkules bonbon) és a pesti utcán (Hurokvágány) keresztül a bivalyterebesi ingyentej gyermekotthonig (Nagy választék kicsinyben). A jelenetek bohózatok többsége - mivel örök emberi tulajdonságokra, kortól függetlenül létező helyzetekre épült - ma is élvezhető. - A kötet a kabaretisztikus humor kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei