Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: A tűzön át az égbe

Könyvismertető

1922-ben nem kis feltűnést keltett a könyvpiacon Jókai A tűzön át az égbe című kisregény méretű elbeszélésének önálló kötetben való megjelentetése. A közönség egy addig ismeretlen munkára talált a vékonyka kis könyvben, a nagy író halála után csaknem két évtizeddel. A kötet azóta az Elbeszélések, 1850 2/B kötetében (legutóbb.: 892179) jelent meg, s most újra önállóan került az olvasók elé. ; "1848 az év. Március 15-e van. A nép felébred, lerázza bilincseit. "Szabadság" - hangzik az ország egyik szélétől a másikig." Salomvári Ilona grófnő a fényes estély után elcsendesedett házában nyugovóra tér. Titkon imádkozik férjéért, aki negyedik éve a közeli börtön foglya. A férfi alagutat ás a tömlöc falába, s egy éjjelen Ilona szobájáig jut el. A felriadt szerelmes asszony könyörög Lajos grófnak, hogy menjen a csatamezőre, ott mossa tisztára nevét és a család előtt titkolt szerelmüket, házasságukat. A férj teljesíti felesége kérését, s mire egy év elteltével megleli Ilonát, az asszony a férfi karjaiban visszaadja lelkét a Teremtőnek. - Az elbeszélés a Jókai kutatóknak új irányt mutatott, és mivel az író novelláit általában kevesebbet olvassák - a kötet jó alkalom egy "másfajta" Jókai felfedezésére.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Mór további művei