Felhasználó:
Jelszó:

Keresés

 
holnap 18 - 19 óráig
Marcellus Mihály író, a római korban játszódó regények szerzőjének előadása Pannóniáról, a római szuperbirodalom részéről, ami kezdetben erdős és vad terület, de később az Imperium értékes, egyben katonailag is fontos provinciájává válik. Ebből a korszakból megismerhetünk egy lendületes és tehetséges szervezőt, aki már ifjúkorától kötődik Pannoniához, s császárként sem feledkezik meg róla. A neve Publius Aelius Hadrianus.
június 1-től július 7-ig
Baranyai (b) András grafikus megvalósult és tervezett könyvborítói láthatók a 87. Ünnepi Könyvhét alkalmából nyíló kiállításon az Óbudai Platán Könyvtárban. Megtekinthető: 2017. június 1-től július 7-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. A program ingyenes.
június 10. 10 - 13 óráig
Játékostársakat várnak az Óbudai Platán Könyvtár gyerekkönyvtárába társasjátékozáshoz! Mi az, ami várható a jókedven kívül? Story Cubes (sztorikocka, zsebben is elférő mesegyár), Csótánypóker (blöffölős kártyajáték utálatos állatokkal), Letter game (Kocka – betűjáték), Mindent a helyére! (készségfejlesztő játék), Az érzelmek birodalma (érzelmi intelligencia-fejlesztő társasjáték), Beugró (improvizációs társasjáték egyszer és mindenkorra), Fekete történetek (50 hátborzongató talány), A könyvesbolt (kártyajáték), Csótánysaláta (kártyajáték), Ki vagyok én? (barkochba játék Meseországban), Nénik a törölközők alatt (memóriajáték édességekért). Mi az, ami biztos...   Tovább »
június 20. 18 óra
Kepes András előadása a könyvtár kertjében Mi értelme van a létezésünknek? Érzelmeink alakulása mennyiben befolyásolja az életünket? Hogy képzeljük a halál utáni állapotot? Vajon van-e remény egy jobb túlvilágra? A gondolkodó embert mindig foglalkoztatták az élet alapvetései, még ha nem is tudott megbízható választ adni ezekre a kérdésekre. A világgal való számvetésünk alapjait, a képlékeny ismeret és ideafoszlányaink, illetve részben tapasztalataink és rítusaink építgetik tudattalanul. Felmerül a kérdés, hogy nem tesznek-e bennünket boldogtalanabbá az ilyen típusú eszmefutattások… Kepes András is szívesen boncolgatja a nemrég megjelent könyve kapcsán ezeket a gondolati gubancokat az...   Tovább »
június 27. 17 óra
Mesefoglalkozásra várják az 5-10 éves korú lelkes kalandorokat! A fakéreg mögül előbújnak a mesék... Ha szereted a kreatív, ügyességi, logikai feladványokat és játékokat, itt a helyed! A program ingyenes.