Felhasználó:
Jelszó:

Keresés

 
november 2-tól november 28-ig
Fotókiállítás az olvasás pillanatairól Juhász István képeivel Az Utazó Olvasó Facebook-közösséget Takács Eleonóra és Juhász István hozta létre 2012-ben. Azóta számtalan képet készítettek tömegközlekedési eszközökön olvasó emberekről, akik így zárják ki a külvilágot utazás közben. Az olvasást népszerűsítő közösségi oldal fotóanyagából válogató kiállítás megtekinthető 2017. november 2-tól 28-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
november 25. 11 - 12 óráig
Rejtélyes időutazás Sün Tóbiással a könyvnyomtatás korától napjainkig. Írás- és könyvtörténeti játszóház óvodásoknak és kisiskolásoknak. Kreatív, ügyességi, logikai feladványokkal és játékokkal várjuk az időutazókat. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
november 28. 18 - 19 óráig
Mária Terézia születésének 300. évfordulója alkalmából Juhász Anna, irodalmár és Fónagy Zoltán, történész beszélgetnek a legendás uralkodónőről és próbálják feltérképezni alakját egy személyesebb megközelítésből. Ki volt ő valójában, nagyhatalmú császárnő, vagy a gyermekei sorsát egyengető családanya? Az est folyamán egy érdekes és ellentmondásos nő portréja rajzolódik ki, aki mellesleg Európa egyik kiemelkedő képességű királynője volt. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
december 4. 17 órától 2018. január 26-ig
Takács Mari IBBY-díjas gyermekkönyv-illusztrátor kiállítását 2017. december 4-én 17 órakor megnyitja Paulovkin Boglárka grafikus, illusztrátor. A kiállítás megtekinthető: 2018. január 26-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. A program ingyenes.
december 9. 11 óra
Egy kupac kufli a Platánban. Interaktív könyvbemutató és játék az Elhagyatott réten Dániel Andrással, aki az egyik legszeretnivalóbb gyerekkönyv- és rajzfilmsorozat szerzője és illusztrátora. A program ingyenes.
december 11. 16 - 18 óráig
A Magyar Origami Kör adventi foglalkozása. Karácsonyi díszek elkészítésére és ünnepi csomagolási technikák elsajátítására lesz lehetősége az érdeklődőknek. A program ingyenes.
december 12. 17 óra
Miért alszanak téli álmot az állatok? Ki a legnagyobb hétalvó? Vajon táplálkoznak-e hibernáció alatt? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, ha meghallgatjuk az Elveszett Állatok Alapítvány munkatársainak előadását. Kisállat simogatóval, színezővel várjuk az állatbarátokat. A program ingyenes.
december 14. 18 óra
Előadják: A Krulik Kvartettből alakult vonóstrió tagjai Heitor Villa-Lobos: Trio A szerző születésének 130. évfordulója alkalmából.Négytételes vonóstriója teljes egészében most hangzik el először Magyarországon az Óbudai Platán Könyvtárban. A programok ingyenesek.