Felhasználó:
Jelszó:

Portál

 

Hungarian library portal

Dear visitor from United States! This is a central library portal for Hungary, and it speaks Hungarian language only at the moment. If you would like to find out more email us at szerk@konyvtar.hu.

Tartózkodási helyed United States (máshol vagy?). Ha regisztrálsz, saját polcokat hozhatsz létre, egy helyen követheted a kölcsönzéseid több könyvtárból, és egyszerre kereshetsz a katalógusukban is.

Hírek, események

Ötvös Annával, a Lola könyve szerzőjével Juhász Anna, irodalmár beszélget Ki volt Márai Sándor, a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb írójának társa, Matzner Lola? A program ingyenesek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Márcziusi ifjak - A forradalom óriásképregénye A 12 pont képregényben. A Magyar Képregény Akadémia 12 képsorának kiállítása megtekinthető 2018. március 2- 29-ig.
Piros, fehér, zöld
március 3. 11 - 13 óráig
Ünnepvárás másképp, fabrikáló Milner Angélával. Készíts magadnak egyedi kokárdát, vagy nemzeti színű pillangózászlót! Az általad kreált papírhuszárokkal eljátszhatod a szabadságharcot! Várunk! A programok ingyenes!
Egyszervolt
március 6. 17 - 18 óráig
Ismeritek a kvaggát, vagy a dodót? A közös bennük az, hogy mindannyian a kihalt fajokhoz tartoznak. Tudjátok, hogy a Földről már az állatok fele eltűnt? Ez alkalommal az Elveszett Állatok Alapítvány munkatársai az egyszer volt állatok nyomait próbálják követni és megnézhettek egy igazi, állati csontvázat is!
Társasozás
március 10. 11 - 13 óráig
Játékostársakat várunk társasjátékozáshoz! Story Cubes (sztorikocka, zsebben is elférő mesegyár), Csótánypóker (blöffölős kártyajáték utálatos állatokkal), Letter game (Kocka – betűjáték), Mindent a helyére! (készségfejlesztő játék), Az érzelmek birodalma (érzelmi intelligencia-fejlesztő társasjáték), Beugró (improvizációs társasjáték egyszer és mindenkorra), Fekete történetek (50 hátborzongató talány), A könyvesbolt (kártyajáték), Csótánysaláta (kártyajáték)...   Tovább »
Társasozás
március 10. 11 - 13 óráig
Játékostársakat várunk társasjátékozáshoz! Story Cubes (sztorikocka, zsebben is elférő mesegyár), Csótánypóker (blöffölős kártyajáték utálatos állatokkal), Letter game (Kocka – betűjáték), Mindent a helyére! (készségfejlesztő játék), Az érzelmek birodalma (érzelmi intelligencia-fejlesztő társasjáték), Beugró (improvizációs társasjáték egyszer és mindenkorra), Fekete történetek (50 hátborzongató talány), A könyvesbolt (kártyajáték), Csótánysaláta
Origami
március 12. 16 - 18 óráig
A papír nem hajthatatlan. A Magyar Origami Kör foglalkozása az Óbudai Platán Könyvtárban.
A vendégünk Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha gasztroblog szerzője. A francia gasztronómia világnapja alkalmából olyan egyszerű francia fogásokról lesz szó, amelyek az irodalomban is fellelhetőek valamilyen formában. A bögrés finomságok mestere senkit sem enged haza recept és egy kis kóstoló nélkül! A Rupáner-konyha kötetek a helyszínen megvásárolhatók, dedikáltathatók.
Holtodiglan
február 2. 18 órától február 28-ig
Baráth Gábor fotográfus, szakíró és Németh Kriszta színész, kísérleti fotográfus kiállítását megnyitja Vékás Magdolna fotóművész Megtekinthető: 2018. február 28-ig a könyvtár nyitvatartási idejében A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
 
SKANDINÁV KÖNYVSAROK az Országos Idegennyelvű Könyvtárban NEM OLVASTAD MÉG NILS HOLGERSSONT EREDETI NYELVEN? SZERETNÉL NORVÉGUL ESTI MESÉT OLVASNI GYERMEKEDNEK? KRIMIT OLVASNÁL IZLANDIUL? Könyvtárunk „LEGÉSZAKIBB POLCÁN” SVÉDÜL, DÁNUL, NORVÉGUL, FINNÜL ÉS IZLANDIUL is találhatsz kedvedre való könyvet. Várunk szeretettel a nyári szünetben is! További információ: www.oik.hu
Bábjátékkal egybekötött meseolvasás Ingrid Uebe Kis Mackó nagy utazása című meséje alapján 2014. december 20-án 11 órakor.
Cím:
Szerző:
Téma:
Kiadás:

Veszíts el egy Könyvet!

A már hat éves Veszíts el egy könyvet játék hivatalos honlapja a konyvtar.hu-n. Több mint 6000 könyv van már úton az országban - ki tudja, hol bukkannak fel legközelebb? Találtál, vagy elhagynál egy könyvet te is? Akkor kattints ide és veszíts el egy könyvet!

Legutóbb polcra tett könyvek

Új hozzászólások, könyvleírások